Werktitel: Zus haar middel.
Wacht
ik zal het jou uitleggen
bij een geslaagde spaghetti carbonara is de kooktechniek wat je indachtig wil nemen
zacht zoemende dampkap.
Ik breek
spaghettistokken af op de helft en gooi die in kokend water.
Naast de pastakook doe ik twee grote tenen verse knoflook en spekreepjes van bij voorkeur regionaal varken.
In een diepe pan.
Het bakproces is aan het gebeuren in traditionele Italiaanse olijfolie.
Ik strooi overdreven veel zwarte peper uit mijn molen.
Apart
houd je een kom klaar voor het bevattelijk mengen van één dooier met twee eiwitten, Pecorino en Parmezaanse kaas. Ik giet snel wat vet af en voeg het mengsel toe aan de reepjes vlees.
Pasta wordt afgegoten, slierten bijgevoegd aan het pangerecht totdat de kaas is gesmolten. De pan haal ik vlug van het vuur voordat het gerecht stolt.
Terwijl ik mijn schort met de glimlach uittrek verdeel ik mijn spaghetti carbonara op alle borden en heers.
Het keukenshort geef ik door aan een van mijn zussen.
Zij bindt dat vrolijk om rond haar middel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten