dinsdag 16 juni 2015

The pen is mightier than the sword


Zilveren laureate in de Kunsten wedstrijd Vergeet mij niet


Hallo,

Ik deed onlangs mee aan een Kunsten wedstrijd in de categorie poëzie en tot mijn grote verbazing werd ik 1 van de 25 zilveren laureaten , verkozen door een vakjury .
Ik maak vanaag de dag nog kans 1 op 25 om verkozen te worden tot gouden laureaat .

Ik stuurde het gedicht:' rosie said' in .

DEZE WEDSTRIJD WERD INGERICHT DOOR KUNSTENCENTRUM TVAARTJE TE LISSEWEGE .
Iedere laureaat krijgt een pagina grote bladzijde in de zomerbundel van de tentoonstelling ' Vergeet mij niet ' hiermee het thema van de wedstrijd .

Het gedicht kwam tot stand na een telefoongesprek met mijn tante . Rosie is een afgeleide van mijn tante haar naam: Rose - Anne .

Dit was de directe aanleiding - de indirecte aanleiding was het verzinnen van een goede songtekst als gunst voor iemand die ik ken .

De opvatting was dus het schrijven van een liedje - ' Rosie said ' stond in die hoedanigheid op de eerste pagina  vermeld in het Postalco - notebook dat op een leegstaander aan het publiek gepresenteerd werd op de ERFGOEDDAG op 26 april in Brugge .

De tentoonstelling die nu van de zomer loopt in Lissewege zal o.m. mijn gedicht op A4-formaat dragen en op een paal gehecht staan op het domein van Kunstencentrum 't Vaartje .
IEDERE bezoeker kan dmv het kleven van bolletjes zijn voorkeur aanduiden waarna op de finissage, bij het afronden van de zomertentoonstelling , een publieksprijs op basis van deze voorkeursbolletjes, zal worden toegekend aan 1 van de zilveren laureaten .

groetjes km


PS: voor wie het gedicht graag wil lezen zie de aangemaakte, gepubliceerde pagina ( 1 ) rosie said  hier op de blog grijstint. blogspot .be

glas contact atelier Pia Burrick kunstakademie Brugge - humanistisch vrijzinnig verbond project & expo: ' die wereld wil ik erven!'


portret nicole kidman hvv-project erfgoeddag 26 april 2015 expo: ' die wereld wil ik erven ! '